Pizza jako v pravé italské…

Ať už patříte mezi milovníky pravé italské kuchyně nebo plánujete otevřít italskou restauraci, jedno musíte přiznat, s Itálií je nerozlučně spjata pizza, a to v různých variantách. Jinou pizzu ochutnáte v Neapoli a jinou zase v Miláně nebo Římě. Italové na pizzu prostě nedají dopustit, je to součást jejich kultury i kulinárního dědictví. Nenajdete mezi nimi snad nikoho, kdo by řekl, že pizzu nemá rád. S trochou snahy si však tento legendární pokrm můžete připravit i našich podmínkách. Existuje spousta specializovaných prodejen, ve kterých koupíte kvalitní suroviny, formu na pizzu a další vybavení potřebné pro výrobu pizzy. Pokud je navštívíte, zaručujeme, že vaše pizza bude se správným receptem k nerozeznání té co dělají v Itálii a všichni vaši známí už nebudou chtít jinou. Pravá italská je prostě pravá italská…

Jak na to?

Základem je najít ten nejlepší recept. Ideální bude, pokud máte mezi svými známými rodilého Itala, zkuste se ho zeptat, zda-li vám nesvěří svůj rodinný recept. Lepší určitě nenajdete. Pokud takovou možnost nemáte, prohledejte Internet, zcela jistě najdete kvalitní a ověřený recept. Základem je mouka, kvalitní italskou již dnes koupíte ve specializovaných prodejnách i u nás. Když už tam budete, nezapomeňte koupit také formu na pizzu. Správná forma na pizzu totiž zajistí její ideální tvar, nikdo v okolí nebude mít hezčí a chutnější pizzu než vy. To je něco, co rozhodně není k zahození, nemyslíte? Pokud se k tomu naučíte vařit i nějaké jiné italské speciality, budete za úplnou gastronomickou hvězdu. Italská kuchyně totiž není pouze pizza, jsou to také výborné saláty, rozmanité polévky a v neposlední řadě také těstoviny, které jsou stejně jako pizza v Itálii velmi populární a oblíbené. A co víc, na jejich přípravu nebude potřeba žádné speciální vybavení, které by v typické české kuchyni mohlo chybět, tedy ani forma na pizzu. Italská kuchyně je skvělá a každá správná kuchařka by měla ovládat alespoň její základy. Co vy, máte rádi italskou kuchyni?

Eva

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Next Post

Flambovaní tisíckrát jinak

wt. lis 19 , 2019
Flambování patří mezi velmi populární gastronomické disciplíny. Jedná se o tepelnou úpravu, přesněji pak opalování rozmanitých pokrmů různými druhy alkoholu. Může se jednat o rum nebo některé likéry. Cílem této úpravy je zlepšení vzhledu a zároveň také chuti daného pokrmu. Celý proces flambování spočívá v tom, že se do pánve, na […]

You May Like