V dnešním článku zaměřeném na gastronomické produkty se spolu podíváme na zařízení jako jsou elektrické sporáky, elektrické kotle a také elektrické fritézy. Na nic nečekejme a vrhněme se do toho. Prvním tématem tedy budou elektrické sporáky, které jsou nedílnou součástí každé restaurace. Jejich výhodou nad těmi plynovými je především jejich bezpečnost. Využití plynových sporáků v gastronomii je široké, díky čemu se vyrábí v různých verzích, aby si každý našel právě ten ideální pro jeho podnikání. Nalézt můžeme malé verze bez trouby, velké s troubou, nebo také můžeme vybírat podle počtu plotýnek. Nejčastěji to budou dvě, čtyři, nebo osm.
Elektrické kotle
Dalším produktem v dnešním článku budou elektrické kotle. Tyto produkty nesmí chybět v žádné restauraci, která podává polévky. Jedná se o různých rozměrů kolte ohřívané elektrickou energii, což jim umožňuje nastavení konkrétní potřebné teploty a udržování obsahu na požadované teplotě. Používají se k přípravě různých pokrmů, ale na prvním místě budou zcela jistě již zmíněné polévky, které můžeme takto vařit ve větším množství. Jak to říkávali naše babičky, polévka je základ a jejich kvalita tedy vyžaduje nejen čerstvé ingredience, dobrý recept ale také prvotřídní elektrický kotel, ve kterém je můžeme vařit.
Elektrické fritézy
Elektrické fritézy jsou nepostradatelnou věcí v každé kuchyni, která připravuje smažené pokrmy. Můžou to být klidně hranolky, ale také ryba nebo například koblížky. Dokonce i takový koblížek není snadné připravit a o jeho chuti rozhoduje nejen recept, ale také kvalita oleje a samotné elektrické fritézy, ve které se koblížek bude smažit. Jestliže tedy chcete dělat ty nejlepší koblížky na světě, začněte od toho, že si koupíte tu prvotřídní elektrickou fritézu. Všechno ostatní už pak půjde samo. Verze elektrických fritéz pro gastronomii jsou různé podle potřeby využití. Můžete mít jednokomorové ale i vícekomorové.