Gastronomické produkty – digestoře gastro a jejich využití

V dnešním článku zaměřeném na gastronomické produkty se spolu podíváme na digestoře gastro. K čemu vlastně slouží takový digestoř gastro? Digestoř gastro, neboli odsavač par určený pro gastronomii se instaluje hlavně v kuchyni a to na místo, pod kterým probíhá tepelná úprava jídel (například smažení, dušení, vaření, pečení…). Jeho význam je nejen minimalizace zápachu způsobeného tepelnou úpravou potravin, ale také odvádění přebytečné vlhkosti ovzduší, které může mít negativní dopad nejen na zaměstnance pohybující se v tomto prostředí, ale také na samotné potraviny, které jsou potom více náchylné na plesnivění. V restauracích digestoře gastro také pomáhají odvádět vypařovaný olej po smažení, který se jinak začne usazovat na stěnách kuchyně. Jak je tedy zřejmé, toto zařízení je pro podnikání v gastronomii opravdovou nutností a člověk by ho neměl podceňovat. Dobrý digestoř gastro nám může přinést spoustu pozitiv.

Tradiční digestoř gastro

Tento typ digestoře má klasickou odtahovou trubici, která vede skrze stěnu ven, nebo například do komína kudy se mohou páry bezpečně dostat pryč. Toto řešení je levnější.

Recirkulační digestoř gastro

Tento typ digestoře obsahuje filtr s aktivním uhlím, přes které se čistí páry a vzduch je poté vypouštěn nazpět. Toto řešení je dražší, protože je nutné jednou za čas vyměnit nebo umýt uhlíkový filtr. Používá se ono většinou pouze v případě, že restaurace nemá možnost venkovního vývodu pro tradiční digestoř gastro.

Eva

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

You May Like