Flambování patří mezi velmi populární gastronomické disciplíny. Jedná se o tepelnou úpravu, přesněji pak opalování rozmanitých pokrmů různými druhy alkoholu. Může se jednat o rum nebo některé likéry. Cílem této úpravy je zlepšení vzhledu a zároveň také chuti daného pokrmu. Celý proces flambování spočívá v tom, že se do pánve, na které ingredience smažíme naleje malé množství alkoholu, které se následně zapálí. Nemusíte mít strach, že by výsledný pokrm mohl negativně ovlivnit vaše rozpoznávací schopnosti, naprostá většina alkoholu se totiž během flambování zcela vypaří. Pro flambování budete kromě alkoholu, flambovaného pokrmu a pánve potřebovat také flambovací pistoli. Možná se nejedná o nezbytný prvek, ale zcela jisté vám flambovací pistole celý proces značně zjednoduší. Jedná se o příslušenství, které je pro tuto úpravu určené.
Flambování? Nejen ovoce
Mezi nejpopulárnější flambovaná jídla patří flambované banány, ale flambování není proces, který by se omezoval pouze na ovoce. Flambovat lze také zeleninu, ryby, maso, ale dokonce i některé nápoje. Dalo by se říci, že při flambování vás bude omezovat jen a pouze vaše fantazie. A jak je známo, cvik dělá mistra. Je to proces, do kterého by se neměli pouštět naprostí amatéři. Hrozí totiž vzplanutí a následný požár, ale pokud se v kuchyni cítíte jako doma, je to jistě něco, co si zaslouží vaši pozornost a co vám rozšíří vaše kulinářské obzory. Než se do toho však pustíte, ujistěte se, že doma máte správné vybavení. Sem patří zejména pořádná pánev a kvalitní flambovací pistole. Toto vybavení lze zakoupit ve specializovaných prodejnám a jakmile jej nabudete, už vám nic nebude stát v cestě v rozšiřování vašich kulinárních dovedností a obzorů. Navštivte náš obchod a seznamte se s naší nabídkou, kromě flambovacích pistolí u nás najdete veškeré příslušenství, které během flambování využijete. Kdo ví? Vyzkoušejte to a třeba na tom jednou uděláte skvělou kariéru.