V dnešním článku zaměřeném na gastronomické produkty se spolu podíváme na elektrickou troubu, elektrickou pec a také elektrickou pánev. Všechny z těchto produktů jsou prakticky nepostradatelné v gastronomickém průmyslu a jejich využití je opravdu široké. Jestliže tedy přemýšlíte nad nákupem nového vybavení nebo začínáte podnikat v tomto odvětví, dříve nebo později budete tyto produkty potřebovat.
Elektrická trouba
Co to je elektrická trouba asi nemusíme vysvětlovat, s tímto pojmem se setkal prakticky každý a velká většina z Vás jí má doma. Obecně do nich můžeme zařadit trouby klasické a mikrovlnné. Jejich verze používané v gastronomii se pak liší například tím, že se prodávají ve verzích s více komorami (většinou ve tvaru věže poskládané nad sebe), které umožnují rychleji připravovat více a nebo různé druhy pokrmů. Prodá se také samostatně stojící elektrická trouba a nebo verze, které můžete vestavět do kuchyně.
Elektrická pec
Elektrická pec je také velice často používaný produkt v gastronomickém průmyslu, může být ve verzi horkovzdušné a nebo například pekařská elektrická pec. Její poslání je samozřejmě pečení. Pecí v ní můžeme opravdu cokoliv, například pizzu, nebo chleba. Vyrábí se dokonce i elektrická pec na kolečkách, aby bylo snadné je přepravovat po kuchyni.
Elektrická pánev
Elektrické pánve používané v gastronomii se velice liší od těch normálních. Jsou mnohem větší, vyrobené z nerezové oceli a určené pro rychlé smažení různých druhů potravin. Svým vzhledem také elektrická pánev často připomíná spíše fritézu nežli pánev, nenechte se však zaskočit, jsou to opravdu profesionální nástroje. Můžeme na nich připravovat i klidně hranolky, které jsou jedním z oblíbených českých pokrmů. Jsou snadné na přípravu ale, nejsou hranolky jako hranolky. Připravit ty opravdu dobré a chutné tak, aby si každý kdo je u Vás v restauraci ochutná řekl že to byly ty nejlepší hranolky, co kdy jedl, to opravdu dá práci a zabere spoustu času nalezením toho jedinečného stylu přípravy.